Jadłospis

4244854_s

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:  Mleko następne,  Zupa z kaszą manną, Chleb pszenny z masłem, ser żółty, pomidor bez skórki.

Obiad: Zupa marchewkowa z pietruszką, Gotowane i rozdrobnione mięso z kurczaka z sosem, gotowany ziemniak i brokuł na parze polany masłem, kompot.

Podwieczorek: Jabłko bez skórki, biszkopciki.

WTOREK

Śniadanie: Mleko następne z kaszką jaglaną, Chleb pszenny z masłem z szynką z kurczaka.

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem białym, Pierś z kurczaka ze szpinakiem i ziemniakami z sosem, kompot.

Podwieczorek: Miksowany banan.

ŚRODA

Śniadanie: Zupa mleczna tj.: mleko następne  z płatkami owsianymi, Chałka słodka z dżemem.

Obiad: Zupka mięsno- warzywna np.: mięso z indyka, ziemniak, marchewka, pietruszka, ziemniaki,  kalafior, koperek, Ryż z mięsem z sosem, marchewką i groszkiem.

Podwieczorek: Gruszka miksowana, chrupki kukurydziane bez soli.

CZWARTEK

Śniadanie:Zupa z kaszą manną z mlekiem następnym, Chleb pszenny z twarożkiem, ogórek.

Obiad: Zupa jarzynowa gotowana na skrzydełku z  indyka, Kasza jaglana z warzywami duszonymi i mięsem z zupy, kompot.

Podwieczorek: Jabłko miksowane bez skórki z biszkopcikiem.

PIĄTEK

Śniadanie: Zupa mleczna tj.: mleko następne z ryżem białym, Chleb pszenny z masłem z dżemem.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem cienkim z marchewką, pietruszką, selerem, mięso, koperek. Mięso z indyka, podane z warzywami na parze z sosem, kompot

Podwieczorek:  Śliwki gotowane i przecierane na mus, biszkopciki.